Wie zijn wij...

Het Roosendaals Kamerkoor, opgericht in 1971, heeft voornamelijk kamermuziek op het repertoire. Er wordt veel a capella gezongen, maar regelmatig wordt het koor instrumentaal begeleid; de laatste jaren o.a. door piano en orgel. Sinds het aantreden in 2002 van Ted van der Heijdt als dirigent, is het kamerkoor sterk gegroeid, zowel in technisch als in muzikaal opzicht.

Een overzicht van onze optredens in de laatste jaren:

2019 Ons laatste concert is van 27 oktober 2019 in de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal met een reprise van het repertoire van onze concertreis naar Oostenrijk. Van 11 tot en met 15 oktober waren wij op reis via Duitsland (optreden in de Dom van Speyer) naar Salzburg, waar wij optredens hadden in de Dom en in de Franziskanerkirche. Op de terugweg deden wij nog Heidelberg (D) aan, waar wij in de Heiliggeistkirche mochten optreden. 14 september namen wij deel aan de korendag in Stad Klundert, samen met vijf andere koren. Ook hebben wij dit jaar meegedaan aan het korenfestival RotjeKoor in Rotterdam, waar wij hebben gezongen in de Paradijskerk en in de Pauluskerk. Dit was een nieuw festival, dat hopelijk een vervolg krijgt in de komende jaren. Op 23 maart hebben wij eveneens opgetreden in de Stad Klundert met een eigen concert. Al met al was 2019 dus een voor ons doen vol jaar!

2018 Op zondag 11 februari 2018 heeft het koor de Carnavalsmis in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Roosendaal luister bijgezet met de Mis in F van Joseph Rheinberger. Op 30 september hadden wij succes met ons Herfstconcert in dezelfde kerk met werken van klassieke componisten als Brahms, Mendelssohn en Debussy, maar ook modernere componisten als Rheinberger, Villette, Busto en Sixten. Op zondag 23 december gaven wij een  kerstconcert in de Onze-Lieve-Vrouwekerk met een grote verscheidenheid aan muziek uit alle tijden, van de middeleeuwen tot hedendaagse componisten.

2017 In Schiedam zongen wij op 6 mei in de Grote- of Sint Janskerk een inloopconcert. Een week later, op Moederdag, gaven wij in de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal voor ons eigen publiek een voorproefje van het repertoire op onze concertreis van eind mei. Op 25 mei vertrokken wij voor deze prachtige koorreis naar Frankrijk, waar wij mooie concerten hebben gegeven in de Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul de Troyes, Cathédrale Notre-Dame de Chartres, de Kerk Saint-Maclou in Rouen en de beroemde Notre-Dame in Parijs. In december sloten wij 2017 af met een kerstconcert in de Ledevaertkerk in Chaam.